Optiekpunt

In 9 stappen naar
de perfecte bril

De tijd dat je bril louter een visueel hulpmiddel was, ligt ver achter ons. Vandaag wil je een bril die op jouw lijf geschreven is. Een bril kiezen is dus zeer belangrijk.

In enkele stappen kies je jouw perfecte bril. Welke montuur wil je? Welk glas heb je nodig? En is jouw bril perfect afgestemd op jouw gezicht? Ontdek hier de 9 stappen!

stap 1

Kennis maken

Kom eens op de koffie bij Optiekpunt. Want als vakopticiens weten we graag wie de man, de vrouw of het kind achter de bril is. Zo kunnen we jou nog beter begeleiden en heb je een bril die perfect bij je levensstijl past. Bij ons kun je terecht voor een uitgebreide monturencollectie, persoonlijk advies en gepassioneerd vakmanschap. Het verschil zit ‘m namelijk in de details. Daarom werken we uitsluitend met kwaliteitsproducten en bieden we elke klant een uitstekende service. Bij ons ben je geen nummer. 100% tevreden klanten die met plezier opnieuw langskomen, dat is ons doel.

stap 2

Meten
is weten

Heb je een voorschrift van je oogarts of wil je bij ons een oogmeting laten doen? In beide gevallen helpen wij je als gespecialiseerde experts met de glimlach verder.

Als vakopticiens houden wij steeds de vinger aan de pols. Daarom volgen we bij Optiekpunt regelmatig bijscholingen en gebruiken we de nieuwste meetapparatuur en technologie.

stap 3

Oogsituatie

Zodra we jouw voorschrift kennen, lichten we graag toe waarom jouw ogen eigenlijk een correctie nodig hebben en met welk type glazen we dit kunnen verhelpen: unifocale, bifocale of multifocale glazen.

stap 4

Kies jouw montuur

Als vakopticiens kennen we onze monturencollectie door en door. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we in een oogwenk welk type montuur bij jouw kledingstijl en gezichtsvorm past. Wil je eerder een klassiek model, de nieuwste trend of een tijdloos montuur? Heleen geeft jouw kleur-en stijladvies voor de juiste montuur.

stap 5

Centreren

Proficiat! Je hebt het perfecte montuur gekozen. Toch staat een montuur anders op elk gezicht. Je neus, gezichtsvorm en de plaats waar jouw pupil door het glas kijkt, spelen allemaal een rol. Omdat jouw kwaliteitsglazen tot op de millimeter nauwkeurig geslepen worden, houden we bij het slijpen rekening met de plaats waar jouw pupil door het glas kijkt. Dit centrale punt bepalen we met hoogtechnologische meetapparatuur.

stap 6

Welk glas heb
je nodig?

Nu we tot op de millimeter weten hoe het montuur op je gezicht staat, kunnen we het glastype bepalen.

De gewenste graad van maatwerk, de achterliggende technologie en het gewenste kijkcomfort bepalen het glastype. Bijvoorbeeld: hoe breder de kijkzone, hoe minder je met je hoofd hoeft te draaien om iets scherp te zien.

stap 7

Coating

Vervolgens kiezen we de coating. We gaan daar niet te licht over, want net zoals het glastype bepaalt de coating jouw kijkcomfort. Coating zorgt ervoor dat je glazen minder gevoelig zijn voor krassen, voorkomt hinderlijke reflecties, stoot water en stofdeeltjes af en maakt je glazen makkelijker reinigbaar. De coating heeft dus ook een invloed op je dagelijkse onderhoud.

Uiteraard heb je keuze uit verschillende mogelijkheden. Samen met jou gaan we op zoek naar een kwaliteitsoplossing.

stap 8

Jouw glazen
worden gemaakt

Het produceren van de glazen gaat door bij de glasfabrikant. Wij werken met de kwaliteitsglazen van Hoya & Zeiss. Deze toonaangevende brillenglazenfabrikanten zijn steeds een stapje voor op het vlak van innovatie en zijn topspelers in kwaliteitsglazen. Zo garanderen wij je het beste draag- en kijkcomfort. Benieuwd hoe dat in het acht voelt? Kom snel langs en ontdek zelf het verschil.

Meer info?
www.hoya.be
www.zeiss.be
www.vakopticien.be

stap 9

Het resultaat,
met garantie

Zodra je glazen klaar zijn, monteren wij ze in je montuur en kan je de bril bij ons afhalen. Tijdens dit bezoek stellen we de pasvorm van je montuur bij. Zo zijn we zeker dat je 100% tevreden bent en met een perfect zicht naar buiten stapt. 

Vragen?

Bij de keuze van een nieuwe bril staan de gediplomeerde opticiens Alex en Heleen je graag bij.

Ziezo, we hoeven jullie al niet meer uit te leggen wat je te wachten staat als je bij Optiekpunt langskomt! Heb je hier toch nog enkele vragen over?

Contacteer ons